Ce te-nvaţă cusutul

Ce te învaţă cusutul? Să navighezi printre obstacole, ca să-ţi duci treaba la bun sfârşit.

La început, când m-am apucat să cos la maşină, evitam să prind materialul cu prea multe ace, pentru că, nu ştiu cum făceam, dar mă înţepam în ele de zeci de ori până terminam. Mă enervam, că mi se duceau straturile de material, nu voiau să stea locului, dar nici nu le prindeam cu mai multe ace, ca să nu mă-nţep.

Ce să mai vorbesc de cusutul la mână… Mi-am înfipt acul în degete de nu ştiu câte ori. Împunge, înţeapă, bagă degetul în gură… Împunge, înţeapă, suflă-n deget, să treacă senzaţia de usturime… Cam ăsta era ritmul meu, dar aşa-i când eşti la început, am realizat eu după ce am mai prins nişte experienţă.

După o vreme, când m-am înhămat la proiecte mai serioase, acele au fost neapărat necesare, aşa că am învăţat să le prind cu gămălia spre mine, nu cu vârful. Am căpătat dexteritate la ocolit acele, acum nu mai uit de ele şi le scot la timp, nu mă mai deranjează la cusut, ci mă ghidează.

Aşa-i şi-n viaţă, cred eu. La început te împotmoleşti de vreo câteva ori, înjuri, te ridici, te scuturi şi mergi mai departe. La un moment dat obstacolele îţi devin ghid. Paradoxal, o piedică îţi poate arăta că n-ai luat-o pe unde trebuia, aşa că te-ntorci înapoi. Sau, uneori, o piedică te motivează să mergi mai departe, te face mai puternic. După o vreme, vezi că n-ai fi devenit mai bun fără obstacole.

Te mai doare încă înţepătura, dar coşi până la capăt.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>