Concurs: Culori de primăvară

Vă propun să purtăm o discuție foarte interesantă despre culori și despre obiectele decorative din textile. Voi știți deja că mie îmi place la nebunie să combin culori și imprimeuri atunci când cos, dar de data asta vreau să lucrăm împreună la câteva combinații pentru primăvara 2015. Eu mă gândeam zilele trecute, în timp ce croiam vreo două quilt-uri pentru bebeluși, la ce-aș mai putea face pentru sezonul de primăvară, pentru sărbătorile pascale și sărbătorile din martie. Urmează o perioadă în care vom umbla iarăși înnebuniți după cadouri, așa că vă propun să ne facem viața mai ușoară și să concepem împreună cadouri  – frumoase, originale, speciale, simple, utile, complet fanteziste sau cum mai vreți voi.

Cum m-am gândit să facem: eu vă propun o serie de scheme cromatice și o serie de obiecte pe care le pot confecționa folosind mașina de cusut, iar voi îmi spuneți care vă plac, pe care le-ați vedea în casa voastră, pe care le-ați da cadou. Aștept să împărtășiți cu mine tot ce vă trece prin cap: ce imprimeuri v-ar plăcea, ce vă inspiră schemele cromatice, ce nu vă place, cum ați vedea voi obiectele respective.

Atenție! Dacă voi veți vrea să mă ajutați, asta nu implică sub nici o formă obligativitatea de a cumpăra ceva. Nu, eu vreau părerile voastre pentru că vreau să fac ceva ce vă place, ce vă face să vă simțiți bine, ce vă aduce bucurie. Ce rost ar mai avea atelierul ăsta dacă eu aș face și aș pune aici doar lucruri care îmi plac mie? Nu știu dacă am mai scris pe undeva pe aici, dar dorința mea secretă e ca blogul ăsta să se transforme într-o comunitate online de iubitori de frumos și de culoare, de lucru făcut de mână din pasiune și cu atenție pentru oamenii cărora le este dedicat.

Așadar, vă invit să împărtășiți părerile voastre aici pe blog, în secțiunea de comentarii.

Cu ocazia asta, fac și un concurs. Ce trebuie să faceți? E foarte simplu. Lăsați un comentariu cu părerile/sugestiile/criticile voastre aici, pe blog. Ce combinație de culori vă place și ce obiecte decorative credeți că aș putea să fac folosind materialele respective? Prin tragere la sorți, voi alege câștigătorul/ câștigătoarea dintre cei/cele care vor comenta. Premiul? Ei bine, premiul va consta în două fețe de perne decorative primăvăratice în schema cromatică aleasă de câștigător. Nu voi lua în considerare însă comentariile lăsate la alte posturi de pe blog sau pe pagina de Facebook, și nici pe cele care nu propun/critică/împărtășesc nimic. Pentru ca toată lumea să aibă șanse egale, fiecare participant va fi luat în considerare o singură dată la tragerea la sorți, indiferent de câte comentarii lasă.

Acestea fiind spuse, iată propunerile mele cromatice, inspirate de sugestiile Pantone pentru primăvara 2015:

Glacier Gray, Dusk Blue, Treetop

Glacier Gray, Dusk Blue, Treetop

Custard, Classic Blue

Custard, Classic Blue

Strawberry Ice, Toasted Almond, Tangerine

Strawberry Ice, Toasted Almond, Tangerine

Toasted Almond, Lavender Herb

Toasted Almond, Lavender Herb

Classic Blue, Marsala, Sandstone

Classic Blue, Marsala, Sandstone

Scuba Blue, Classic Blue, Lucite Green

Scuba Blue, Classic Blue, Lucite Green

 

Aquamarine, Glacier Gray, Marsala

Aquamarine, Glacier Gray, Marsala

După cum probabil v-ați dat seama deja, fiecare imagine prezintă combinațiile cromatice în partea de sus, iar în partea inferioară a imaginii am mixat câteva dintre materialele pe care le-aș putea folosi și care respectă schema cromatică.

Acum, despre ce mi-ar plăcea mie să cos în primăvara asta:

 • fețe de pernă decorative;
 • quilturi, pentru adulți sau pentru copii;
 • suporturi textile pentru perete (cam ca acesta);
 • șorțuri și accesorii de bucătărie – pot holder, placemat, table runner;
 • plicuri, poșete, portofele;
 • huse pentru tablete, telefoane, laptopuri;
 • coperte pentru cărți, agende, jurnale.

Dacă aveți și alte sugestii, le aștept cu mare drag, aici pe blog, în comentarii. Uitasem să precizez, ultima zi în care puteți participa la concurs este vinerea viitoare, 27 februarie, inclusiv. Start cronometru!

Share Button

Comments

 1. Marta Alexandra says

  Deşi îmi plac toate combinaţiile pe care le propui, preferata mea este, de departe, Strawberry Ice, Toasted Almond, Tangerine. O pernă decorativă într-o paletă cromatică solară şi vie precum aceasta s-ar potrivi de minune în camera mea. Nu greşesc, însă, nici dacă spun că m-aş îndrăgosti pe dată de un rucsac primăvăratic în aceleaşi culori.

 2. Alexandra+Dusa says

  Sunt absolut minunate combinatiile de culori! Trebuie sa fiu de acord cu Marta: Strawberry Ice, Toasted Almond, Tangerine e de departe in top, pe primul loc! :) A doua ar fi Toasted Almond, Lavender Herb, iar a treia Scuba Blue, Classic Blue, Lucite Green.
  As asocia Toasted Almond, Lavender Herb si Scuba Blue cu un sort de bucatarie sau o fata de masa, Classic Blue, Lucite Green cu fete de perna decorative, iar Strawberry Ice, Toasted Almond, Tangerine cu un suport textil pentru perete, ar aduce clar primavara in bucatarie. Iar ca sa fie tacamul complet, cred ca ar merge construita si o perdeluta/draperie pentru bucatarie ( cred ca ai mentionat intr-un post recent ca ai facut una ), ca in imaginea aceasta, dar fara partea de sus, doar bordura de jos: http://www.timisconstruct.ro/images/stories/articole/perdele%20in%20bucatarie.jpg )

  Alte idei: perne pentru scaune de gradina ( http://www.casesigradini.ro/imgofe/10461_cod%208001-0752%20perna%20Marella%20pt%20scaun%20Fero%20mic.jpg ), esarfa/batic de genul bubulina-gospodina, de asortat cu sortul de bucatarie ( https://stalkbuylove.files.wordpress.com/2012/08/img_0708.jpg ).

  Ma mai gandeam si la tapiterie pentru scaune, dar cred ca e un pic mai dificil ( ma gandesc ca e nevoie de dimensiuni exact si in general de comenzi clare ). Oricum, tot ce ai creat pana acum e absolut minunat, sunt sigura vom vedea primavara la ea acasa pe blogul tau! :)

  P.S. Mi-ai dat o idee tare buna cu selectatul culorilor de primvara, ar trebui sa fac si eu asta pentru viitoarele mele ”creatii” ( instrumentul meu e croseta ) :-)

  • AtelierI says

   Vaaaiii… câte idei bune mi-ai dat… Mulțumesc, Alexandra. Da, cum ai intuit și tu, e mai greu cu tapițeria pentru scaune și pentru că am nevoie de dimensiuni exacte, dar și pentru că trebuie să mai învăț niște (multe) lucruri până una alta. Da, da, pune-te pe făcut combinații de culori, e o muncă plăcută și care îți aduce multe idei.

 3. says

  Off-contest, eu voiam doar sa spun ca mi-ar placea sa vad sacosele (totes) din materialele astea frumoase. :D Nu stiu daca ai facut deja…
  Spor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>