Cui i-e frică de schimbare?

Nu crezi că ție ți-e frică de schimbare. N-are cum. Tu toată viața te-ai schimbat, ai schimbat orașe, țări, joburi, oameni din jurul tău. Sigur, tu ești însăși schimbarea, o continuă metamorfoză în formă umană.

Și te trezești într-o zi, lucrând pe un laptop nou, că ceva nu e în regulă. Te contectezi la Google și te simți ca acasă. ”Mhmm, ce fain e laptopul ăsta, zici că e al meu.” Și-apoi te izbește. Ridici ochii și vezi că ai toate bookmarks-urile tale. Google e acasă și el știe că ție ți-e frică de schimbare. Acasă e reconfortant, e safe, e călduț. Și ție, ție schimbarea nu ți-e chiar atât de naturală cum credeai.

Ce, parcă nu-ți amintești că de fiecare dată când plecai de-acasă urai cearșafurile alea reci și mirosind a loc străin? Primele coșmaruri din noile locuri, primele dimineți în care nu mai voiai să fii acolo, ci acasă, unde lenjeria de pat ți-e familiară… Nu-ți amintești serile când mergeai pe stradă și te uitai în casele oamenilor, doar-doar oi simți și tu că ai căminul tău?

Fă-ți casă în oamenii tăi, fii familiară cu binele tău și întinde-l până se mulează pe orice schimbare. Ia-ți cu tine unde pleci frica de schimbare și cunoaște-o atât de bine încât să-ți devină acasă. Miroase-o, palpeaz-o, ascult-o. Așa măcar te vei asigura că nu se schimbă nimic, practic.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>