Eu sunt Gabi. Gabriela Adelina Bobu e numele meu complet.

M-am născut pe 2 ianuarie într-un colţ plat al ţării, unde seceta şi oamenii răi de gură sunt prieteni la cataramă. Mamaie spune că mama a facut 7 feluri de prăjituri pentru revelion, chiar dacă era cu burta la gură şi se mişca mai greu ca un obuz.

–          Fată, ai să naşti făcând prăjituri… Mai opreşte-te şi tu, că doar nu prăjituri o să mănânce copilul ăsta când s-o naşte.

Mama nu s-a oprit, a terminat toate prăjiturile, a primit probabil toate neamurile în vizită, cum se obişnuieşte la olteni: când vrei şi tu să te relaxezi, să te odihneşti şi să te bucuri de o masă îmbelşugată cu familia, atunci îţi vin toate rudele pe cap şi nu mai pleacă până ce nu dau gata tot ce pui pe masă. Şi tu pui, că doar n-o să fii o gazdă rea.

Cică eram grăsună şi roz, cu mult păr pe cap, atunci când m-a născut mama. Şi m-a iubit din prima clipă, că eram frumoasă, nu ca alţi copii, care sunt urâţi, bătrânicioşi şi murdari. Vă daţi seama că ea avea doar 20 de ani fără fix o lună cand m-a născut? Stau eu şi mă întreb: poţi realiza, la vârsta aia, ce ţi se întâmplă cu adevărat? Eu la 20 de ani mă bucuram de studenţie, visam la carieră şi călătorii, la haine şi bijuterii. Mama îşi găsea menirea în viaţă.

***

M-am născut în Corabia, Olt, mi-am petrecut primii 11 ani de viaţă într-o comună cu nume de fruct – Vişina Veche, apoi am plecat de-acasă. Am făcut gimnaziul în Corabia, în cea mai faină clasă, cu cei mai buni profesori şi cei mai cool colegi. La 15 ani mă urcam în tren şi porneam spre Iaşi, având oameni dragi în spate şi necunoscutul în faţă. Am terminat Colegiul “Costache Negruzzi”, profil uman şi am intrat la Comunicare şi Relaţii Publice, la Universitatea “Al. I. Cuza”. Am început masterul de Relaţii Publice şi Publicitate tot acolo, apoi am făcut o pauză de un an, timp pe care mi l-am petrecut în Jackson, Wyoming, USA. Am revenit, am terminat masterul și pentru aproximativ doi ani și jumătate am lucrat împreună cu soţul meu la o mică firmă, înfiinţată de noi doi şi un unchi de-al meu. În timpul liber, scriu, cos şi mă joc de-a creatorul.

Acum sunt Communication Specialist la Endava Iași, una dintre cele mai faine companii de IT din lume, dacă mă întrebați pe mine. Învăț lucruri noi zilnic și mă dezvolt continuu, lucrez alături de oameni minunați, care mă provoacă să devin cea mai bună versiune a mea.

Bucăţi şi firimituri din povestea mea o să găsiţi în multe dintre postările de pe blog, aşa că mă opresc aici cu detaliile autobiografice.

Share Button