V-aţi trezit vreodată cu capul plin de atâtea gânduri şi coşmaruri şi frământări încât simţiţi o dorinţă incredibilă de a crea ceva frumos pentru a combate tot amalgamul ăsta de urât?

Eu m-am trezit aşa în dimineaţa asta şi în multe altele, petrecute în tăcere, cu mine însămi. Şi, de fiecare dată, am deschis un document Word în care mi-am scris cuvintele nerostite. Pe unele le-am pus şi-n WordPress, apoi le-am şters, apoi le-am pus la loc şi le-am salvat la “drafts”.

Pentru că eu sunt “a work in progress”, un draft al meu, aşa că încă adun bucăţele cu bucăţele, încercând să văd care cu care se potriveşte. Până acum, s-au potrivit vreo câteva, le-am pus cap la cap, dar ce-a ieşit e imperfect. Nu mă deranjează asta, ci mă motivează. Mă face ca, în dimineţi în care-mi crapă capul de urât şi ceaţă apăsătoare, să pun mâna să fac ceva frumos. Îmi iese imperfect de fiecare dată, dar imperfectul se înfrumuseţează pe zi ce trece şi învăţ să-l integrez tot mai bine în ansamblu.

Mi-e drag de imperfectul meu, pentru că, fără el, n-aş vedea frumuseţea  celorlalte lucruri şi n-aş avea la ce să mai aspir. E elementul de contrast, daca vreţi. Şi vi-l expun aici, ca să-l vedeţi şi voi, să nu ziceţi că-i o închipuire.

DE CE ATELIER IMPERFECT?

Imperfect este un atelier de creaţie şi poveşti, un loc virtual inventat pentru a scrie, coase, meşteşugi şi a împărtăşi cu voi toate acestea.

CUI SE ADRESEAZĂ ATELIER IMPERFECT

Blogul ăsta este pentru fiecare dintre voi care apreciază o poveste, care primeşte culoarea în viaţa lui/ei, care caută să interacţioneze cu alţii asemenea. Îmi doresc ca aici să vină tineri, tinere, mămici şi tătici, oameni frumoşi care au ceva de împărtăşit sau care vor să se delecteze citind povestioare, care apreciază lucrul de mână şi imperfecţiunea lui.

Voi, toţi cei care răsfoiţi sau aţi răsfoit mai mult de-o pagină a lui, vouă vi se adresează acest blog.

CUM INTERACŢIONEAZĂ VIZITATORII ATELIERULUI

Mi-ar plăcea ca toţi cei ce intră aici să îi respecte pe ceilalţi şi pe mine, să-şi expună opinia pertinent, cu argumente întemeiate, fără atacuri la persoană, folosind cuvinte decente.

M-aş bucura ca voi toţi să înţelegeţi că eu, mai mult decât ceea ce creez, sunt imperfectă şi s-ar putea să greşesc des, aşa că fiţi blânzi în a mă judeca. Asta nu înseamnă că nu accept criticile constructive şi feedbackul sincer, ba dimpotrivă, le apreciez şi le încurajez. Pentru că, zic eu, cine ştie că e imperfect munceşte ca imperfecţiunea sa să fie tot mai aproape de perfecţiune. Şi eu ştiu asta.

 

Share Button