Idei de cadouri. Pe ultima sută de metri

Ați fost prinși cu munca și n-ați apucat încă să cumpărați cadouri celor dragi? În plus, vă e groază de mall-uri și supermarketurile aglomerate?

Dacă sunteți din Iași, vă vin eu în ajutor cu niște sugestii de magazine locale pline de farmec și produse locale care, ambalate cu drag, pot reprezenta cadoul perfect de Crăciun.

1. Klipa Creativ Pozitiv

Nu există loc în Iașul ăsta care să-mi placă mai tare decât magazinul Klipa. Aici găsiți, pe lângă inspirație și papetărie creativă, o echipă de oameni faini care să vă ajute să creați un cadou special, cu ajutorul hârtiei, tehnicii de scrapbooking și al unor mici obiecte decorative.

klipa2

Dacă vă place să împachetați cadourile într-un mod creativ, aici puteți găsi tot ce aveți nevoie: hârtie de măstase, sfoară, ștampile decorative, carton colorat. Felicitările create manual, în stil scrapbooking sunt preferatele mele, dar și ghirlandele cu temă de Crăciun îmi plac foarte tare. Chiar mi-am comandat una, de-abia aștept să o pun în casă.

klipa-4

Puteți comanda și online, dar dacă sunteți din Iași trebuie să mergeți direct la magazin, altfel nu veți simți vibe-ul pe care îl are locul ăsta plin de culoare. Găsiți direcții și mai multe poze pe pagina lor de Facebook.

klipa3

2. Cămara lui Baciu

Așa cum i-am spus și proprietarului, singurul meu regret legat de Cămara lui Baciu e că nu e una și la mine în cartier. Aici găsiți preparate tradiționale românești și prăjituri de casă. Dacă vă plac, dar n-aveți timp să le faceți, sau dacă o persoană dragă vouă nu a avut timp să facă prăjituri de casă și știți că i-ar plăcea să le primească, ei bine, luați în considerare Cămara lui Baciu.

baciu

E perfect poziționată dacă lucrați în zona Palas, la -1, sub Auchan, așa că puteți lua ceva bun de-acolo chiar în drum spre casă. Chiar dacă ați avut timp să cumpărați cadouri, nu se va supăra nimeni dacă apăreți la ușă cu un cozonac proaspăt și pufos.

cozonaci-baciu

3. Băcănia Nouă

Eu ies zilnic la plimbare cu copilul și, prin periplul nostru prin Păcurari, mergem măcar de două ori pe săptămână la Băcănia Nouă, pentru a cumpăra ciocolată de casă: neagră cu nuci și albă cu merișoare. Absolut delicioasă.

Dar nu doar pentru ciocolata de casă vă recomand eu acum locul ăsta, ci și pentru selecția de vinuri. Aveți vizite plănuite de Crăciun? Găsiți aici vinuri care mai de care să duceți gazdelor sau să le savurați în tihna căminului. Le puteți asorta cu niște brânzeturi cumpărate de aici.

budureasca

Mai mult decât atât, dacă vă place să gătiți, găsiți la băcănie o selecție complexă de ingrediente, mirodenii și sosuri care să vă ajute să faceți cina perfectă de Crăciun. E și-ăsta un cadou pentru cei dragi, nu?

mirodenii

Pe scurt, de ce v-am scris eu despre cele 3 magazine din Iași? Pentru că știu că mai sunt printre noi persoane care lucrează până târziu, care nu au timp să umble prin mall-uri și supermarketuri aglomerate după cadoul perfect.

Deci dacă vreți să dăruiți ceva și să fie special, chiar dacă simplu, iată cum puteți face asta în 5 pași:

1. Treceți pe la Cămara lui Baciu, luați niște prăjituri de casă sau produse tradiționale.

2. Mergeți la Klipa, de unde luați hârtie pentru ambalaj, o felicitare de Crăciun făcută manual și, eventual, o decorațiune din hârtie.

3. Culegeți o sticlă de vin bun de la Băcănia Nouă.

4. Ambalați-le pe toate frumos și scrieți felicitarea.

5. Dăruiți-le celor dragi.

Spor s-aveți, și Crăciun fericit!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>