Invazie de culoare, infuzie de bucurie – Quilt pentru copii

Respir aerul ăsta plin de praf și scame de la materialele tăiate și mă gândesc la cât de norocoasă sunt să fi găsit o pasiune care să-mi aducă bucurie. Urăsc masa de călcat, dar nu și când îmi pregătesc bucățelele de material pentru patchwork. M-am săturat de stat pe scaun, dar nu și când în fața mea e mașina de cusut. Uit. Uit de ce eram supărată adineaori și ce mă necăjea aseară, sau de ce-am visat urât. Îmi mușc buza asta deshidratată de vânt și soare și așez bucata de material sub piciorul mașinii. Apăs pedala. Eu nu plec de pe loc, dar se urnește acul. Sus, jos, sus, jos. Și materialul se tot îndepărtează de corpul meu și rămâne cu niște cusături care-i dau formă, îl definesc.

Mă uit la bumbacul din mână în razele soarelui de după-amiază și-mi tot vine să-l mângâi. Îmi place cu totul: textura, imprimeul, culorile. Nu-i alunecos cum e satinul sau mătasea, dar are totuși moliciunea lui, flexibilitatea, maleabilitatea. E tocmai bun de modelat, dar îmi place mai ales pentru că e ferm. Bumbacul știe ce vrea, vrea să capete formă.

Am terminat-o. E imperfectă, cum altfel? Dar e frumoasă, e moale și fermă în același timp, îmi și imaginez o fetiță stând în mijlocul ei, într-o curte plină cu iarbă și flori, și jucându-se curioasă cu propriile-i mânuțe. Sau o bebelușă care încearcă să meargă de-a bușilea pe ea. Sau una care doarme senină învelită în culori.

Quilt multicolor pentru fetite

Păturica are 80*110cm, e tocmai bună pentru un pătuț de bebeluși de dimensiuni standard. Din trei straturi – bumbac, vatelină de bumbac, bumbac -, e matlasată la mașină și îndeajuns de groasă cât să țină de cald fără să încingă. Potrivită și vara, mai ales în orele de joacă, pentru că stimulează senzorial prin culori, dar și la atingere. Triunghiurile de material diferă între ele, nu doar la culoare și imprimeu, ci și la atingere, astfel că un bebeluș le-ar putea găsi interesantă diversitatea. În plus, ar arăta superb într-o cameră veselă de copil (ăsta-i bonus pentru sufletul mamelor iubitoare de design interior, mai degrabă decât pentru copii).

Poate fi spălată la mașina de spălat, la programul de colorate, ideal la 30 grade. Vatelina nu intră la apă și nici nu se face cocoloașe. La prima pătură matlasată am folosit o vatelină sintetică, foarte groasă și greu de matlasat, dar după ce am cumpărat-o pe asta din bumbac, n-aș reveni nicicând la ea. Diferența calitativă e imensă și contează foarte mult pentru confortul copiilor că cea de bumbac nu se încinge.

Pătura e disponibilă pentru a fi achiziționată și, odată cu ea, ofer gratuit și o pernă asortată. Dacă vă place și o vreți, dați-mi un semn, fie pe e-mail la gabi@atelierimperfect.ro, fie pe pagina de Facebook.

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>