Martiri de februarie – inimioarele

Inimioarele primesc un tratament crud în luna februarie. Sunt purtate pe toate drumurile, desenate pe toate bileţelele, cusute pe toate pernuţele, imprimate pe toate baloanele, ba chiar înfipte în buchete de trandafiri roşii. Bietele de ele, sunt afişate pe toate gardurile şi capătă un luciu asemănător celui pe care îl lasă fierul de călcat pe un costum din stofă neagră.

Sunt scoase din piepturi cel puţin pe jumătate, alergate prin oraş, prin mall-uri, pe la târgurile handmade, pe la tarabele improvizate. Inimioarele sunt martirii lunii februarie. Cu atât mai multe inimoare martirizate la români, întrucât noi sărbătorim de două ori iubirea luna asta: o dată pe 14, cu întreg globul pământesc şi o dată pe 24 când Dragobetele, fiul babei Dochia, ne face să ne amintim de rădăcinile noastre şi să iubim autohton, în limba română.

Eu nu prea am inimioare să vă dau luna asta, că n-au prea tras la mine. Dar am să vă dau, ca de obicei, mici accesorii colorate care să vă fie de folos sau care să vă încânte ochii atunci când veniţi acasă de la jobul de toate zilele. Am să vă dau cuvinte fără număr, dacă vreţi să le primiţi. Şi o să vă dau câteva, azi două, mâine trei, ca să nu faceţi exces de cuvinte imperfecte.

Vouă, fetelor, vă dau portfarduri tocmai bune de luat la voi în mini-excursia de Valentine’s Day, vă dau plicuri romantice pe care să le asortaţi la rochia pe care o purtaţi la cina romantică de Dragobete, vă dau nişte feţe de pernă cu care să accesorizaţi canapeaua din sufragerie, în aşteptarea iubitului. Doamnelor, dacă vă place să vă faceţi cadouri la fel de mult pe cât vă place să primiţi şi dacă vă iubiţi pe voi însevă (ceea ce vă recomand, pentru că sunteţi foarte faine) strigaţi la mine la poartă ca să ies repejor cu imperfecţiunile astea în nuanţe diverse, iar voi să vă alegeţi ce vă place.

Domnilor, dacă aveţi iubite care apreciază lucrul făcut de mână şi nu-s tocmai pretenţioase la cadou (i.e. nu-l întorc pe toate părţile să vadă ce brand e), vă pun la dispoziţie nişte frumuseţi colorate şi vesele, romantice, dar nu patetice. Uitaţi-vă voi la poze bine şi vedeţi dacă nu cumva chiar se potrivesc femeilor de lângă voi. Dacă da, daţi-mi de veste şi eu vi le împachetez frumos şi cu grijă şi vi le trimit oriunde sunteţi, cât de repede pot.

Acestea fiind spuse, dragi cititori, eu vă pun aici o galerie foto şi mă pun din nou pe treabă, ca să nu-mi ies din mână.

P.S. Ştiţi unde să mergeţi dacă vreţi să cumpăraţi vreuna din aceste creaţii imperfecte, nu? Da, aşa e, exact aici.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>