Nouă vieţi

- Gabi, hai de te scoală, tataie, că a căzut măta-marea din nuc şi vrea să-i faci şi ei frecţie la picioare că o dor tare.

– Aoleo, mamaie, ce-ai păţit?

– Off, mămăiţă, mă pusă dracu să mă urc în nuc, să-l scutur mai bine şi căzui de-acolo, fir-ar al dracu’ de nuc, cu mama lui cu tot. Că nu putui eu să-l aştept pe tac-tu să-l scuture el.

– Ai mamaie, da’ cum ai căzut?

– Păi m-am urcat pe creanga aia groasă şi trăgeam de alea de mai sus ca să cadă nucile şi, iete, am căzut în picioare. Bine dracu că n-am căzut în furcă, că tato-mare stătea cu furca-n sus sub nuc, ca să bată crengile pe care le lăsam eu în jos.

– Vai de capu’ tău, mamaie, puteai să mori naiba…

– Puteam să mor, mamaie, asta e… Când e să fie ceasul rău, n-ai ce-i face.

– E, pe dracu. Când e să fie omul prost, e prost.

– Tataie, nu mai vorbi aşa, nu vezi c-o doare? Tu vorbeşti, că stăteai cu furca-n sus sub nuc? Dacă cădea-n furcă, ce făceai?

– Las-o p-asta, tataie, că n-are nici pe dracu, nu vezi? A căzut ea-n picioare, ca pisica, te pomeni c-o avea şi nouă vieţi, he he…

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>