Prima aniversare a Atelierului Imperfect

Se spune despre creier că e ca un mușchi și, cu cât îl antrenezi mai mult, cu atât mai puternic devine. Cu cât insiști mai tare pe anumite zone ale creierului, cu atât mai ușor găsești să le folosești predominant pe acelea. Așa se explică tendințele violente ale celor care provin din medii violente, așa se explică și înclinarea către arte a celor care provin din medii înalt culturalizate.

Un coleg de birou îmi arăta recent asta:

comfort zone

Zona de confort sunt aleile cele mai bătătorite ale creierului nostru și al dracului de greu e să ieșim de-acolo, să creăm alte cărări și să le bătătorim și pe-alea.

Pentru mine, fiecare postare aici, fiecare obiect cusut, fiecare articol citit și fiecare pas făcut către a învăța mai mult au reprezentat o ieșire din zona mea de confort. Și al dracului de bine îmi e acum, după ce mai întâi mi-a fost greu. Dar n-am terminat, nu sunt nici măcar la prima răscruce a drumului. Sunt însă destul de determinată să-mi antrenez mușchiul numit creier încât să continui să mă pun în ipostaze inconfortabile, să învăț lucruri noi, să deprind noi abilități.

Am scris pe undeva pe aici ce e Atelierul Imperfect: Imperfect este un atelier de creaţie şi poveşti, un loc virtual inventat pentru a scrie, coase, meşteşugi şi a împărtăşi cu voi toate acestea. La exact un an de când l-am lansat, realizez că atelierul a fost primul meu pas către a-mi folosi potențialul, mai mult decât un exercițiu de scriere creativă, mai mult decât un catalog de prezentare a produselor. Atelier Imperfect e my leap of faith.

N-o fi el cel mai fain blog, cu siguranță eu nu sunt cea mai talentată scriitoare, dar nici nu are importanță. Pentru că fiecare frază scrisă e exprimarea celei mai bune variante a mea de până atunci. Astea sunt cele mai bune cuvinte ale mele de până acum, pentru că poartă cu ele toată experiența mea ca om, poartă cu ele învățături, progrese, limite depășite, decizii bune și proaste, revelații neașteptate, un strop în plus de înțelepciune.

Eu sunt, acum, cea mai bună variantă a mea de până la momentul ăsta, departe totuși de a fi cea mai bună variantă posibilă. Așa și atelierul. Într-un an de-acum încolo, eu voi fi – sper – o variantă mai bună a Gabrielei și, în consecință, atelierul va fi o variantă mai bună a sa. Sub o formă sau alta, cel de-al doilea an de Atelier Imperfect va fi mai bun ca primul.

Iar primul a fost destul de bun (cel puțin pentru mine). ;)

Creatii Atelier Imperfect

Creații Atelier Imperfect în 2015

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>