Proiect nou: cadouri pentru domnișoarele de onoare

Nunta – ocazie să fiți creativi sau sursă de stres?

Primul obstacol pe care îl ai de înfruntat atunci când te apuci să-ți organizezi nunta este avalanșa de sfaturi și sugestii mai mult sau mai puțin voalate ale familiei. Apoi te-apucă stresul că n-ai să reușești să le faci pe toate. După care vin prejudecățile și clișeele. Ai vrea să-i mulțumești pe toți, dar parcă totuși n-ai vrea obișnuita nuntă cu sarmale, lăutari, muzică populară și sute de invitați pe care, în mare parte, nu-i cunoști, că-s de-ai părinților.

Din ”happiest moment of my life”, nunta devine ”the most dreaded moment of my life”. Partenerul îți devine dușman, părinții sunt o sursă inepuizabilă de energie negativă, cu nemulțumirile lor, strâmbatul din nas și pus botul la cel mai mic semn că vreți să faceți nunta după cum simțiți voi. Nu mai zic de șantajul emoțional care începe cu ”dar sunt și eu invitat la nunta asta?!?” și se termină cu priviri dezamăgite, „aha”-uri, ”mhmm”-uri șoptite.

Nu știu dacă există cuplu care, în timpul organizării nunții să nu fi zis că renunță la tot și mai bine pleacă-n vacanță cu banii ăia, să se relaxeze. Eu una îmi amintesc și-acum de-o ceartă pe la 4 dimineața încheiată cu fraza ”îmi bag picioarele, nu mai fac nici o nuntă” și cu ieșit nervos din dormitor. Și-a doua zi am luat-o de la capăt cu organizarea și strategia de calmare a părinților.

Pe de altă parte, e ca un test tot stresul ăsta dinaintea nunții, că tu trebuie să produci idei creative pentru un eveniment planificat în condiții de stres, cu un buget limitat și sub permanenta amenințare a dezamăgirii pe viață a părinților și întregii cohorte de rude. De-abia după ce treci prin această probă de foc poți spune cu mâna pe inimă: ”Uite, bă, am făcut-o și pe-asta fără să ne scoatem ochii și am reușit să trecem peste și să ne amintim că ne iubim.”

Și-ți amintești, că sunt aspectele creative ale nunții care sunt foarte plăcute, cel puțin pentru mireasă. Probatul de rochii, stabilirea culorilor, a aranjamentelor florale, alegerea mărturiilor, a domnișoarelor de onoare, etc. Mie mi-au plăcut toate astea, m-au provocat și, chiar dacă nunta mea nu a fost cea mai inedită, ci am mers mai degrabă pe linie clasică – restaurant, formație live, muzică pentru toate gusturile, sarmale ;) –, elementele creative ale nunții au fost cele care i-au conferit armonie și au legat-o. De la paleta cromatică și până la candy bar, totul a fost sincronizat, asortat și încadrat în același stil – fresh și foarte simplu, în cazul meu, cu nuanțe de verde, galben și alb.

Accesorii pentru nuntă cu tematică rustică, la poalele munților Grand Teton. 

Zilele trecute am lucrat niște accesorii pentru o altfel de nuntă. Una rustică. Protagoniști, o româncă și un american, locație – inima Old West-ului, Jackson Hole, Wyoming. Am creat un set de plicuri pentru domnișoarele de onoare și traiste pentru soacre și mireasă.

A fost una dintre cele mai mari provocări pentru mine, pentru că am creat toate astea pentru cea mai veche prietenă a mea, cu care am locuit timp de 8 ani și cu care am împărțit totul în liceu și facultate. A fost greu, pentru că voiam să iasă frumos. Și voiam să poarte amprenta rustică și romantică pe care mirii au dat-o nunții. Nu voiam să fie ceva monoton, dar nici să încarc prea mult accesoriile.

Am folosit imitație de pânză de sac, dantelă, satin și bumbac canvas, cu imprimeu cu trandafiri. Cromatica – una dulce, cu nuanțe de bej, roz, alb și roz prăfuit. Perfectă pentru o ceremonie în mijlocul naturii și o petrecere într-un vechi restaurant-hambar, cu mult lemn și luminițe, cu flori în borcane și elemente decorative ale culturii western. Am folosit imitația de pânză de sac ca element de contrast față de aspectul vintage romantic al trandafirului și am aplicat, de mînă, cercurile de satin roz prăfuit, care se vor niște șiraguri de luminițe, pentru că știam de la mireasă că o să aibă ghirlande de lumini în restaurant. Dantela și pânza de sac sunt o combinație foarte des folosită la decorațiunile de nuntă, dar Andreea nu a vrut să aibă doar cele două elemente, așa că am inclus trandafirii vintage. Interiorul traistelor este din bumbac canvas, care le dă structură și rezistență, iar căptușeala plicurilor este din bumbac imprimat, unul dintre preferatele miresei.

Priviți-le!

  • Traistă cadou pentru mireasă

Ce-am vrut să vă spun prin tot textul ăsta care nu începe prea optimist? Deși e dătătoare de migrene, organizarea nunții – cu suflet, cu atenție la detalii, cu gândul la omul drag cu care te căsătorești și la prietenii și familia care-ți sunt alături, poate fi una dintre cele mai frumoase provocări care-ți sunt date în viață.

Nu ignorați nici un detaliu care v-ar putea ajuta să creați o poveste din nunta voastră, nu lăsați nici un moment la întâmplare, spuneți-vă povestea prin fiecare element de decor. Și, dacă aveți domnișoare de onoare, nașă, mamă, soacră, prietene pe care vreți să le surprindeți plăcut, faceți-le un cadou: un plic sau o traistă în ton cu tematica nunții. Eu sunt aici, gata să le creez.

P.S. Normal că la un proiect așa de important trebuie să-mi lipsească ceva. În cazul ăsta, aparatul foto. Așa că am făcut poze cu telefonul, dar sper să primesc unele faine de la nuntă, ca să vedeți cum s-au încadrat accesoriile în tematica evenimentului.

P.P.S. Vreau să știu ce părere aveți și voi. Cum vi se pare ideea asta? În loc de rochii în aceleași culori, le-ați oferi domnișoarelor de onoare accesorii asortate? Sau ați menține rochiile și ați adăuga și accesoriile?

Share Button

Comments

  1. Cristina says

    Buna Gabitza!

    Cred ca ideile si creativitatea ta sunt minunate pentru a creea detalii atat de pretioase pentru o nunta, cum ar fi aceste cadouri pentru domnisoarele de onoare. Ai facut acelasi lucru si pentru mine si a fost minunat, iti multumesc inca o data din suflet :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>