Veselie în bucătărie. Idee de cadou pentru mame

Vă mai amintiți suportul textil pentru bucătărie pe care l-am făcut acum ceva vreme? Ei bine, am mai făcut încă unul, pentru o prietenă căreia i-a plăcut primul și care a vrut să-și pună ceva drăguț și util în bucătărie.

Mi-a plăcut la nebunie să-l fac pe al doilea, pentru că am mai prins niște șmecherii noi, am exersat o cusătură (aproape) invisibilă – blind stitch în engleză, pentru cele care sunt familiarizate cu quiltingul – și, în plus, am trăit niște emoții noi. Mi-am pus capul la contribuție pentru a crea ceva care să-i placă persoanei care a solicitat produsul. Am încercat să înțeleg ce vrea ea, am discutat împreună despre culorile și materialele pe care să le folosesc, despre dimensiuni, despre cum s-ar integra în decorul ei din bucătărie. A fost, cu totul, un proces foarte interesant pe care de-abia aștept să-l repet, pentru că m-a provocat și m-a stimulat să învăț tot mai mult.

Creând pentru altcineva am făcut un exercițiu de empatie, dar și de cunoaștere a celeilalte persoane. Am avut noroc pentru că eu o cunosc pe Irina de ceva vreme, avem lucruri în comun și evenimente petrecute împreună, însă nu am fost niciodată la noua ei casă, deci a trebuit să-mi imaginez oarecum modul în care s-ar încadra suportul făcut de mine în căminul ei, în viziunea ei despre acasă și despre design interior. Feedback-ul ei a fost unul pozitiv la vederea pozelor, dar întrucât nu am apucat să i-l trimit încă, am emoții.

Buzunar textil bucatarie

Suportul de bucătărie – față

Suportul textil - verso

Suportul textil – verso

După ce am terminat suportul, mi-au rămas câteva bucăți de material, așa că m-am gândit să le valorific cumva. Ideea inițială a fost să fac un pot holder – suport pentru oale -, însă a ieșit un miniquilt care, chiar dacă nu va avea vreodată o utilitate practică, e tocmai bun de agățat în bucătărie, ca s-o înveselească, sau de pus într-o ramă albă, simplă și folosit pe post de decor de perete.

Pot holder

Miniquilt, din bumbac și vatelină de bumbac

Miniquilt

Detaliu – Vedeți cusătura de pe margine? N-o vedeți (sper), că e blind stitch ;)

Dacă îl vrea cineva, să strige, e disponibil. Și mi-a plăcut atât de mult să-l fac, încât o să mai fac câteva astăzi și mâine, pentru că două vreau să le fac cadou mamei și soacrei de 8 Martie. Ce ziceți, s-ar bucura o gospodină de o mică atenție care e și practică, dar și drăguță în același timp?

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>